20160125

Johnnie Walker Blue Label [scotland]


[distilleerderij] - blend
      [betekenis] -         
         [gebied] Schotland, Kilmarnock
       [leeftijd] -
          [vaten] Verschillende
        [alcohol] 40%
          [prijs] € € € 

Eindelijk zit het in mijn glas. De heilige graal der blends. Je zou het haast vergeten vanwege het bedrag die je er voor neer legt, maar het ís een blend. Wel een blend van ongeveer 16 whisky's van 20 tot 50 jaar oud. Volgens de verhalen dan. 

Het vocht staart me verleidelijk aan, goud van kleur. Dat wel. In de geur meen ik iets van sinaasappel te herkennen. En wat eikenhout. En lichte turf. Voor de rest wat onbestemd. En dan de smaak...Daar ben ik even stil van. 
Ik snap nu waarom de fles normaal gesproken in een met fluweel belegde doos wordt geleverd: wat een fluweelzachte whisky. De smaak geeft veel meer bloot dan de geur: kruiden, chocolade, fruit en wat turf. Van alles precies genoeg en dat maakt het een heel aangename whisky. Hij is alleen wat aan de prijs. Dat is jammer, want hiervan zou ik best een fles van in de kast willen. 

De afdronk is mild en lekker. Wat fruitige tonen die langzaam wegebben. Niet mijn hoogste score voor een whisky, maar absoluut een aanrader! Voor wie een lekker gevulde portemonnee heeft. 

No comments:

Post a Comment